Vse o študiju in fakultetah v Sloveniji, dodiplomski in podiplomski študij

Spletna stran Študij ti razkrije vse skrivnosti o študiju, kot je vpis na fakulteto, dodiplomski študij, podiplomski študij, primerjavi študijskih programov, kvize o tvoji karieri in še mnogo drugega. S kvizom boš lažje našel študij, ki je kot nalašč zate. Hitro nas obišči. Lepo vabljen!

Dodiplomski študij

Ko se vpisujemo na dodiplomski študij, dijaki ponavadi naletijo na številna vprašanja. Na katero fakulteto se vpisati, kateri študij je sploh pravilen zame, kakšna bo moja študijska pot, kako bo s študentsko nastanitvijo in še marsikaj druga. Naša spletna stran razkriva prav vse odgovore na takšna in drugačna študijska vprašanja. Naj še omenimo, da dodiplomski študij spada pod prvo stopnjo izobraževanja.V Sloveniji študijeske programe 1. stopnje, torej dodiplomske programe nudi več kot 70 fakulteto oziroma visokošolskih zavodov.

Podiplomski študij

Po končanem dodiplomskem študiju, se nekateri študentje odločijo za podiplomski študij. Podiplomski študij je namenjen tistim, ki so del svoje študijske poti že prehodili. K podiplomskemu študiju spadajo programi 2. stopnje in študijski programi 3. stopnje. Študijski programi 2. Stopnje so magistrski programi, študentje po končanem študiju pridobijo strokoven naziv. Študijski programi 3. stopnje so doktorski študijski programi - študentje po končanem študiju pridobijo znanstveni naziv - so doktorji znanosti določenega področja. Zato študentje dodiplomskih programov kar pogumno. Odločite se za nadaljevanje svoje študijske poti! Izobrazba je danes največje bogastvo. Izobrazbe vam ne more nihče vzeti. Obiščite studij.si in odkrijte svoje možnosti o nadaljevanju študija.

Vse fakultete na enem mestu

Spletni portal www.studij.si ponuja opise vseh fakultet v Sloveniji na enem mestu. Vas zanimajo pomembni datumi za bodoče študente? Vpisa nikakor nočete zamuditi. Da bo vaš vpis pravočasen vas na portalu studij.si opozarjajo kar na prvi strani, s pomočjo odštevalnika dnevov, ki vas še ločijo do vpisa. Pred vpisom pa se morate seveda prepričati, da ste izbrali pravo fakulteto zase. Na studij.si lahko med fakultetami brskate glede na različne kriterije, kot so: kraj fakultete, poklic, ki ga opravljaš po končanem izobraževanju, po področju, glede na to kakšne študijske programe ponujajo - dodiplomske ali podiplomske in še mnogo drugega. O fakultetah lahko najdeš vse pomembne informacije - kontaktne podatke, študijske programe, konkurenčne prednosti, kje se nahajajo, kje bivati v času študija (v študentski domovih ali pri zasebniki), ogledate si lahko fotogalerijo in druge zanimivosti.

Primerjava študijskih programov vseh fakultet v Sloveniji

Se odločaš med dvema ali več študijskimi programi? Te zanima več področij študija? Si želiš študijske izmenjave - del študija opraviti v tujini, ampak ne veš, če ti tvoja priljubljena fakulteta to omogoča? Si izredni študent in se želiš informirati glede cen izrednih študijskih programov? Te zanima, kako se tvoji priljubljeni programi razlikujejo po konkurenčnih prednostih, po nazivu, ki ga boš pridobil po končanem študiju, vpisnih pogojih ali trajanju študija? Primerjaj študijske programe glede na omenjene kriterije in najdi študijski program, ki ti je najbolj pisan na kožo, s katerim boš pridobil poklic, ki te veseli in s katerim boš utvaril uspešno kariero.

V Sloveniji kar 4 univerze

Kakovost študija v Sloveniji je na zelo visokem nivoju. Študij poteka tako na javnih zavodih, kot tudi zasebnih. Nekateri so tudi zasebni, ki imajo koncesijo. To je naprimer celjska mednarodna fakulteta z uradnim nazivom Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije. Imamo pa kar štiri univerze, ki pokrivajo večino visokošolskih zavodov. Te univerze so: Univerza v Ljubljani, ki ima vpisuje nekaj več kot 10.000 študentov, nato ji sledi Univerza v Mariboru, ki beleži povečanje števila študentov, sledi ji Univerza na Primorskem z 6666 vpisanimi študenti in nato najmlajša in najmanjša univerza v Sloveniji Univerza v Novi Gorici, ki ima vpisanih le 718 študentov.

Študentke s primernimi čevlji

Zdravje stopal je ključno za dobro počutje in posledično odvisno za uspešno udejstvovanje znotraj študijskega procesa. Čevlji znanih blagovnih znamk lahko stanejo tudi nekaj tisoč evrov, kar si slovenski študenti nikakor ne morejo privoščiti. Zato vam predstavljamo spletno trgovino z ženskimi čevlji, ki ponuja odlične italijanske, francoske in angleške trende, po izjemno dostopnih cenah. Nudijo tudi študentske akcije, ki jih občasno izvajajo. Oglejte si njihovo ponudbo sandalov, salonarjev, balerink, športnih copat in drugih ženskih čevljev.


Klikni tukaj, če želiš nazaj na Slikomat.com